Anmeldelse af Sådan Kill en Mockingbird Lydbog – Daniel Kahneman

Ronda Britten, Tigard hjemmehørende klapperslange wannabe Ronda, skrev “Mockingbird”, en roman stand-alone, der blev skrevet i efterfølger form til “The Gods of Mars”. I denne lydbog læste jeg historien fra fortællerens synspunkt (en ex-jock). Titlen refererer tilbage til historien om en jock bliver en dedikeret tilhænger af Michael Jackson. Michaels hengivenhed til ham forårsagede hans alt for tidlige bortgang.

Michael Jackson var elsket af mange. Folk elskede kongen af Rock and Roll. Michael Jackson var en ivrig fan af King of Pop. Dette skyldes, at han brugte lytte til al sin musik i sin bil alene, enten hjemme eller i bilen. For at ære hans død, har mange fans skabt Michael Jackson Lydbøger. Læsning af disse Michael Jackson lydbøger føltes som om jeg lyttede til legenden popsanger.

Historien åbner i dag. Fortælleren går om sit normale liv, når han modtager en uventet opkald fra Alicewright fætter Michael. Alicewright modtog et opkald fra Michael, der meddelte Alicewright, at Michael havde kaldt ham til at forhøre sig om at låne penge til skolen. Alicewright afviste Michaels anmodning og gav ham $ 1000 for at hjælpe med at starte en virksomhed. Som historien udfolder sig, bliver det klart, at Michael er blevet forelsket i Michael Jackson. Den accent og manerer, der anvendes af fortælleren gør det vanskeligt at identificere, om han er Michael Jackson eller blot en anden fortæller forsøger at hævne Michael Jackson.

Se også: kronvidnet lydbog

I de indledende kapitler skelner fortællerne mellem Michael Jackson real og denne ændrede version. De begynder at sammenligne noter og indse, at Michael Jackson havde lidt tid til ikke-bøger som denne. Michael’s stemme var meget forskellig fra Michael Jackson’s glatte, velopdragne en. Selv om historien vedrører en dreng at opbygge en virksomhed, stemme Michael Jackson er den eneste.

Efter en kort introduktion, historien opfanger op igen som fortælling afslører nogle hemmeligheder om Michael’s historie, herunder hans stofbrug og drab. Michael blev dømt i døden for forbrydelsen. Men før dommen blev afsagt, skiftede dommeren mening. Dommeren sagde, at han ville tillade Michael at blive retsforfulgt, hvis Michael kunne bevise, at han var uskyldig. Michael var i stand til at overbevise retten om, at han kunne reducere sin straf til livsvarigt fængsel. Dommeren smed dog også hele den del af straffen ud, som omfattede livsvarigt fængsel. Historien skildrer triumf og sejr over alle odds. Når du læser, vil du begynde at se, hvordan beslutningerne blev truffet. De sidste par kapitler giver nogle oplysninger om selve retssagen.

Jeg fandt det interessant at sammenligne lydbogens fortælling med virkelige begivenheder og tænke over de valg, der er truffet. Samlet set elskede jeg den måde, at plottet blev konstrueret, og hvordan de forskellige tegn blev beskrevet og føjet til det. Selvom lydbogen ikke var så længe, som jeg forventede, var den stadig underholdende. Det anbefales stærkt til alle, der nyder Rhonda Byrnes fortællinger. Det kan være svært at komme til de endelige bøger, hvis du har været en lang tid fan, men med de første kapitler vil det være meget nemt.